Genesta säljer Juvanmalmi Logistics Centre i Espoo, Finland

Espoo, Finland 03/04/20

Genesta säljer lager- och logistikfastigheten Juvanmalmi Logistics Centre i Espoo, utanför Helsingfors på uppdrag av Genesta Nordic Real Estate Fund II. Fastigheten på totalt 60 900 kvm förvärvades i februari 2018 och har sedan dess uppgraderats med bland annat solpaneler och LED-belysning. Den fullt uthyrda fastigheten blev i år certifierad med BREEAM In-Use Good.

Juvanmalmi Genesta 5

Vi är nöjda med hur vi har utvecklat fastigheten under vårt ägande. Försäljningen visar att fondens investeringsstrategi och vår proaktiva förvaltning kommer att ge våra investerare en stark avkastning, säger Genestas vd David Neil.

- David Neil, CEO Genesta.

Den sålda fastigheten ligger i det viktiga logistikbältet, längs Ring III i Helsingfors huvudstadsregion och består av totalt fem lagerbyggnader.

Nu fortsätter vi att se på attraktiva möjligheter i Helsingfors och i Norden, säger David Neil.

- David Neil, CEO Genesta.

Nordanö och Aleksandra Attorneys var Genestas rådgivare under transaktionen. CBRE och Roschier var köparens rådgivare under transaktionen.

GNRE Fund II

Fondens strategi är att erbjuda institutionella investerare attraktiva kapitalplaceringar i kontorsfastigheter i Stockholm, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo. Fonden investerar också i handel- och logistikfastigheter i huvudstäderna och andra storstäder i Norden.