Genesta säljer logistik i Malmö

Malmö, Sweden 22/03/21

Genesta Property Nordic säljer lager- och logistikfastigheten Norra Hamnen Kubiklager i Malmö på uppdrag av GNRE Fund II, till den globala fastighetsinvesteraren BentallGreenOak.

Genesta Verkö 4 Leverans 3500px 2

Fastigheten på totalt 19,600 kvm förvärvades i februari 2019 och har sen dess utvecklats med förbättringar för både hyresgästerna och miljön. År 2020 certifierades fastigheten enligt den internationella miljöcertifieringen BREEAM In-Use och tilldelades då nivån Very Good.

Vi är nöjda med hur vi har utvecklat fastigheten. Vi har följt vår strategi genom att öka fastighetens miljöprestanda, erbjuda hyresgästerna en inspirerande arbetsplats och samtidigt generera värde för våra investerare

- David Neil, CEO Genesta.

Fastigheten ligger i Malmö Industrial Park, ett nytt industriområde i Öresundsregionen med strategisk placering nära tåg, hamn och motorvägar.

Vi fortsätter att leta efter attraktiva möjligheter i Malmö och i övriga Norden, säger David Neil.

- David Neil.

Cushman & Wakefield och Roschier var Genestas rådgivare under transaktionen.

GNRE Fund II

Fondens strategi är att erbjuda institutionella investerare attraktiva kapitalplaceringar i kontorsfastigheter i Stockholm, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo. Fonden investerar också i handel- och logistikfastigheter i huvudstäderna och andra storstäder i Norden.

Om Genesta

Genesta är ett fond- och investmentbolag som specialiserar sig på kommersiella fastigheter i de fyra nordiska länderna. Genesta investerar i kontor-, handel-, och logistikfastigheter och har egna kontor i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och Luxembourg.

Shutterstock 1008220951