Genesta väcker nytt liv i gammalt kontorskvarter

Stockholm, Sweden 15/05/24
03 Genesta Zinko Exterior

Transformationen är i full gång, och i slutet av 2025 kan de första hyresgästerna flytta in i det nya kontorskvarteret Zinko.

Genesta blåser nytt liv i ett helt kvarter mellan Hornstull och Zinkensdamm i Stockholm. Sedan bygglovet beviljades har renoveringen kommit långt och framtidens kontorslokaler börjar ta form.

- Zinko representerar vår vision om att erbjuda kontor där människor trivs och företag blomstrar, säger Ted Söderlund på Genesta. Vi är stolta över att kunna erbjuda en energieffektiv fastighet med en inspirerande och välkomnande arbetsmiljö.

Fastigheten består av fem huskroppar, främst kontorslokaler men även lokaler för restauranger, butiker, gym och kaféer som bidrar till att skapa ett levande gatuplan. Kontorshyresgäster erbjuds hyra sammanhängande ytor upp till 10 000 kvm. Hela fastigheten uppgraderas i linje med EU:s taxonomi och ska miljöcertifieras enligt Breeam In-Use med ambitionen att nå Outstanding.

- Det blir ett rejält lyft för närområdet, samtidigt som vi preppar denna kulturhistoriska fastighet för att hålla i minst 100 år till, säger David Neil, Genestas vd.

Zinko matchar moderna företag som sätter hållbarhet högt på agendan. Val görs med omsorg för att minimera miljöpåverkan och en betydande del av materialen återanvänds för att främja hållbarhet.

I januari beviljades Genesta bygglov för att lägga till två nya våningsplan på Hornsgatan 124. Den nya stora takterrassen blir en central mingelplats för företag att samlas i en avslappnad och inspirerande miljö.

- Nu öppnar vi dörrarna till Zinko och välkomnar företag som är nyfikna på fastigheten, säger Ted Söderlund.

02 Genesta Zinko Aerial Terrace Updated

Zinko har ett strålande läge på Söder i träffpunkten mellan populära Zinkensdamm och hippa Hornstull.

10 Genesta Zinko Updates Exterior Detail

Nya hyresgäster kan erbjudas att flytta in i ett ”eget hus” med egen ingång, interntrappa och stor takterrass. Perfekt för företag som vill sätta sin egen identitet på huset.

07 Genesta Zinko Plan6 Kitchenette 1

Zinko får solceller på taket och en geoanläggning under huset för bergvärme med lagring för både kyla och värme. Zinko blir energieffektiv och går från EPC G till EPC C. Ambitionen är att nå BREEAM In-Use Outstanding, som är den högsta nivån.

08 Genesta Zinko Plan6 Reception

Miljöhänsyn är en central del i Zinko. Materialval i inredningen görs med omsorg för att minska miljöpåverkan, och en betydande del av materialen återanvänds för att främja hållbarhet.

09 Genesta Zinko Terrace op1

I januari beviljades Genesta bygglov för att lägga till två nya våningsplan på Hornsgatan 124. Den nya takterrassen blir en central mingelplats för företag att samlas och utbyta idéer i en avslappnad miljö.

04 Genesta Zinko Entrance

Utvecklingen sker etappvis. De första lokalerna förväntas vara inflyttningsklara under andra halvan av 2025, vilket ger företag möjlighet att planera och anpassa lokalerna efter sina behov och önskemål.