Plantagen öppnar 6 000 kvm i Arninge Centrum

Täby, Sweden 28/06/22

Plantagen passar perfekt in i mixen vi har skapat här i Arninge Centrum och bidrar starkt till att området blir en viktig handelsplats och regional stadsdelskärna i nordöstra Stockholm.

- Emma Stenlund, Genesta
Arninge Centrum Plantagen

Nu kan fastighetsägaren Genesta avslöja att Plantagen kommer till Arninge Centrum. Växtvaruhuset öppnar en 5 000 kvm stor trädgårdsbutik med tillhörande utemarknad på 1 000 kvm i det populära handelsområdet.

Plantagen som i skrivande stund har 43 butiker i Sverige och totalt 129 i Norden, ser att trädgårdsintresset i hela Stockholmsområdet växer. Att nästa etablering blir i just Arninge var ett enkelt val.

- Plantagen har stora planer och en viktig del är att öka vår närvaro i Stockholmsområdet. Arninge Centrum är både väletablerat och omtyckt, så det här känns verkligen bra, säger Gunstein Hansen, fastighetsdirektör hos Plantagen.

I dag huserar ICA Kvantum lokalen som ska byggas om till det stora växtvaruhuset.

Arninge - en del av Stockholms framtid

I takt med utvecklingen av Arninge Centrum väljer fler och fler aktörer att etablera sig här. Sen Genesta tog över fastigheterna 2017 har den ena fastigheten byggts om till modern satellithandel med Hööks, Dollarstore, Jula, Elon samt restaurangerna Bores och Chop Chop.

Plantagen blir granne med bland andra Familjeläkarna (öppnar 2022), Arninge Hälsan (öppnat), Nordic Wellness (öppnar 2022) och Arken Zoo (öppnar efter sommaren).

Att nästa etablering för Plantaget blir i just Arninge var ett enkelt val.

- Plantagen ska finnas där människor är. Vi har länge letat efter rätt etableringsområde i Stockholm. Arninge har många kvaliteter; området växer och med tanke på alla nya bostäder, arbetsplatser och det nya resecentrumet så känns Arninge Centrum perfekt för oss, säger Hansen.

CBRE har bistått Genesta i uthyrningen med Plantagen.

Plantagen ska finnas där människor är. Vi har länge letat efter rätt etableringsområde i Stockholm. Arninge har många kvaliteter; området växer och med tanke på alla nya bostäder, arbetsplatser och det nya resecentrumet så känns Arninge Centrum perfekt för oss.

- Gunstein Hansen, fastighetsdirektör hos Plantagen.
Hansen gunstein Plantagen 2022 06 27 185147 bfji