Vårdcentral öppnar i Arninge Centrums nya hälsohus

Täby, Sweden 01/02/23

Det finns en tydlig tanke bakom utvecklingen av fastigheterna i Arninge Centrum och vårt hälsohus blir unikt i sitt slag. Vi har skapat ett kluster med ett stort antal aktörer, stora som små, med ett gemensamt fokus – hälsa och välmående.

- Emma Stenlund, Genesta.
Arninge Centrum Plantagen

I dag rullar Familjeläkarna ut röda mattan till sin nya, moderna mottagning i Arninge Centrum i Täby kommun. Den populära vårdcentralen gör det nya hälsohuset i Arninge Centrum snart komplett.

- Det finns en tydlig tanke bakom utvecklingen av fastigheterna i Arninge Centrum och vårt hälsohus blir unikt i sitt slag. Vi har skapat ett kluster med ett stort antal aktörer, stora som små, med ett gemensamt fokus – hälsa och välmående, berättar Emma Stenlund på Genesta, ägare och utvecklare av Arninge Centrum.

ICA och Apoteket har under det senaste året fått sällskap av träningscentret Nordic Wellness, vård- och hälsomottagningen Arningehälsan och Arken Zoo med kommande veterinärklinik. Nu öppnar även Arninges första vårdcentral.

Läget känns helt rätt för oss. Arninge växer så det knakar och likaså gör behovet av lättillgänglig, snabb och god vård för hela familjen. Vi är jätteglada och ser fram emot att få välkomna besökare till vår nya fina vårdcentral.

- Madeleine Grevfors, regionchef Familjeläkarna.

Vårdcentralen öppnar sina nybyggda lokaler på plan tre på Saluvägen och erbjuder både läkare- och sjuksköterskemottagning, barnavårdscentral, äldremottagning, provtagning och vaccination, samt mottagning för psykisk hälsa och hjälp vid behov av rehabilitering.

Granne med Arningehälsan

På samma plan öppnade nyligen nio olika verksamheter under det gemensamma namnet Arningehälsan. Här finner man Sovmer sömnmottagning, Arninge Rehab & Friskvård, Refresh massage, massage – och samtalsterapi Vivitur, Jessica´s Glad Fot, Marins Fotvård, Extraordinary Minds med samtalsterapi mot stress, Atlasspecialisten C1 Pro och Heal for Life. En modern mottagning med fokus på både insidan och utsidan.

- Med Familjeläkarna på plats är snart vårt hälsohus komplett. Synergierna är många och för besökaren blir det enkelt att få rätt vård och hjälp. Det finns fortfarande möjlighet att blir en del av hälsohuset, men då måste man vara snabb med att kontakta oss, säger Emma Stenlund.

Arninge - en del av Stockholms framtid

Sen Genesta tog över de två fastigheterna 2017 har den ena delen av Arninge Centrum byggts om till modern satellithandel med Hööks, Dollarstore, Jula, Elon samt restaurangerna Bores och Chop Chop. Under året som gått har även den andra delen fått en förnyad fasad med nya lokaler anpassade efter sina nya hyresgäster och sin nya hälsoprofil.

Förvandlingen är en del av den stora utvecklingsplanen för Arninge-Ullna – det nya regionala stadsdelscentrumet i Stockholm Nordost.

Om Genesta

Genesta är ett fond- och investmentbolag som specialiserar sig på kommersiella fastigheter i de fyra nordiska länderna. Genesta investerar i kontor-, handel-, logistik- och bostadsfastigheter och har egna kontor i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och Luxembourg.

Se gärna förvandlingen av fastigheten i Arninge Centrum i videon.