Genesta hyr ut 2 500 kvm i Svea Artilleri

Stockholm, Sweden 03/10/22

Vi vill skapa kontorslokaler till moderna företag som passar det nya arbetssättet. Att ledande företag väljer Svea Artilleri ger oss ett kvitto på att vi skapar en produkt som ligger i tiden. Vi hälsar alla nya hyresgäster välkomna till oss.

- Ted Söderlund på Genesta.
Genesta Svea Artilleri

Nya hyresgäster till kontorsfastigheten vid Stockholms Stadion.

Genesta har tecknat hyresavtal med nya hyresgäster i Svea Artilleri, däribland medicinteknikbolaget Tobii Dynavox som signerat ett 10-årskontrakt. Företaget som är världsledande på kommunikationshjälpmedel och noterat på Nasdaq Stockholm, flyttar in i drygt 1 300 nyrenoverade kvadratmeter nästa sommar.

- Vi har hittat den perfekta lokalen till vårt huvudkontor i Stockholm - en toppmodern lokal med grön profil i attraktivt läge. Nu ser vi fram emot att fortsätta växa och hjälpa fler människor med funktionsnedsättningar att göra sin röst hörd, säger Fredrik Ruben VD på Tobii Dynavox.

Svea Artilleri ligger mittemellan city och grönområden på Östermalm i centrala Stockholm. Sen två år tillbaka pågår en totalrenoveringen av den 13 000 kvadratmeter stora fastigheten, med fokus på flexibilitet, service och hållbarhet. Utöver Tobii Dynavox har även företagen Nära AB, WPD Scandinavia AB och Apendo AB nyligen signerat hyresavtal på sammanlagt 1 200 kvadratmeter. Tidigare i år flyttade IP-rådgivningsföretaget Zacco in i sina nya lokaler på 1 100 kvadratmeter.

- Vi vill skapa kontorslokaler till moderna företag som passar det nya arbetssättet. Att ledande företag väljer Svea Artilleri ger oss ett kvitto på att vi skapar en produkt som ligger i tiden. Vi hälsar alla nya hyresgäster välkomna till oss, säger Ted Söderlund på Genesta.

JLL har varit rådgivare i uthyrningarna.

Om Genesta

Genesta är ett fond- och investmentbolag som specialiserar sig på kommersiella fastigheter i de fyra nordiska länderna. Genesta investerar i kontor-, handel-, logistik och bostadsfastigheter och har egna kontor i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och Luxembourg.

Vi har hittat den perfekta lokalen till vårt huvudkontor i Stockholm - en toppmodern lokal med grön profil i attraktivt läge. Nu ser vi fram emot att fortsätta växa och hjälpa fler människor med funktionsnedsättningar att göra sin röst hörd.

- Fredrik Ruben, VD på Tobii Dynavox.
20220217 Genesta Svea Artilleri Conference View no people
20220217 Genesta Svea Artilleri Restaurant View no people
749 JLL Svea Artilleri lobby 02 no ppl